Scenski i filmski efekti

Ovaj vid specijalnih efekata se koristi za filmsku i pozorišnu industriju. Sigurno ste primetili da je scenska koreografija spektakularnija uz propratne efekte.

Veštački plamen

Veštački plamen se najčešće koristi za  trenutke kad na sceni  treba da se pojačaju eksplozivne emocije. Služe da se vizuelno pojača osećaj adrenalina na sceni.  Veštački plamen će vizuelno jače opisati požar na pozorišnoj sceni, isto tako dati prelep izgled trenutka na sceni tokom koncerta.

Kiša

Naši specijalni efekti za kišu su fleksibilni da zadovolje vaše zahteve, bez obzira da li vam je potreban lagani tuš ili dramatičan potop unutra ili napolju. Možemo da promenimo protok i veličinu kapljica korišćenjem različitih aplikatora i, ako je potrebno, naš tim stručnjaka može da napravi rezervoar za prikupljanje vode koji će zadržati vodu koja pada. Ako želite da stavite izvođače na kišu, možemo i da zagrejemo vodu da eliminišemo hladni šok.

Scenski sneg – Efekat snega

Mašine za sneg su stvorene da obezbede sneg koji izgleda i koji se ponaša kao pravi sneg. Koristeći specijalnu tečnost, mašina za sneg stvara hiljade realističnih „pahuljica“ koje su pena na bazi vode. Sadržaj vode u peni je veoma nizak tako da sneg ispari u roku od nekoliko sekundi od dodirivanja poda, ne ostavljajući ostatke za sobom. Sam ovaj aspekt je učinio mašine za sneg neverovatno popularnim za nastupe gde posedovanje konfeta ili plastičnih pahuljica na sceni nije poželjno.

Plesne kompanije, koje pokušavaju da izbegnu bilo šta na podu zbog čega bi njihovi izvođači mogli da se okliznu, posrnu ili padnu, vole činjenicu da mogu da imaju realističan efekat snega bez brige o bilo čemu pod nogama svojih plesača. Rokenrol bendovi i drugi zabavljači počeli su da koriste mašine za sneg da stvaraju mećave nad publikom. Pošto su pahulje koje mašina stvara uglavnom vazduh, one se ponašaju više kao pravi sneg dok padaju. Lakše od plastične ili čak papirne maramice, ljuspice pene padaju sporije i mogu se razneti preko scene postavljanjem ventilatora ispod mašine. Međutim, treba biti oprezan pri dodavanju ventilatora za efekat snega, pošto previše duvanje snega može dovesti do njegovog isparavanja pre nego što stigne do poda bine. Za većinu efekata, duvaljka ugrađena u mašinu će obezbediti adekvatnu pokrivenost.

Fenix pirotehnika će vam pomoći da napravite fenomenalni spektakl na sceni. Nudimo vam veliki izbor specijalnih efekata: plamenovi, vulkani, veštački plamen, Co2, pena, kiša, vetar, fulminati, sneg, Single shot, Spiner, Slap, Konfete, Rocket wire.

Potrebni su vam scenski efekti?